Home > Support > Driver

Driver

Welkom bij de supportdiensten van Vinacles voor Driver! Ons Team staat altijd klaar om u te helpen bij al uw vragen en uitdagingen met betrekking tot Driver. Of u nu hulp nodig heeft bij het magazijnbeheer of uw relatiebeheer, wij zijn hier om u te ondersteunen. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact op met ons supportteam. Samen zorgen we voor een snelle en soepele oplossing.

Veelgestelde vragen

Driver

Ik krijg een melding dat mijn functie in gebruik is

Driver kent afhankelijk van het Driver abonnement meerdere hoofdgroepen waarin een functie beveiligd wordt zodra deze gebruikt wordt.
Als een van deze functies geopend wordt, dan wordt deze exclusief voor deze gebruiker in gebruik genomen. Een andere gebruiker die deze functie dan wil openen krijgt de melding dat deze functie in gebruik is door een andere gebruiker. Dit voorkomt bijvoorbeeld dat 2 gebruikers tegelijk aan eenzelfde factuur kunnen werken.
Zodra de functie correct wordt afgesloten door middel van opslaan of sluiten, dan zal ook de beveiliging opgeheven worden.
Het kan echter voorkomen dat door een storing of andere oorzaak (bijvoorbeeld door vertraging bij het opslaan) de beveiliging niet opgeheven kan worden en deze functie vervolgens aangeeft dat deze in gebruik staat.
Ook zijn er andere interne oorzaken waardoor de beveiliging intreedt en een functie of document geblokkeerd wordt.
In alle gevallen is de beveiliging bedoeld om gegevens in de database te beschermen en te voorkomen dat er iets fout gaat.

Hoe dit op te lossen:

Onder het menu “Diversen/Utilities/Algemene utilities” staat tabblad “Deblokkeren”.
Hier kunnen alle functies weer vrijgegeven worden.
In het geval van een document, kies dan het soort document en geeft het documentnummer in dat in gebruik staat en klik op de knop met het slotje om het document vrij te geven.
In het geval van een dagboek, kies dan voor het betreffende dagboek en klik op de knop met het slotje.
De overige functies kunnen direct vrijgegeven worden door te klikken op de knop met het slotje dat naast de functie staat.

Er staat “Fout bij openen database” in het inlogscherm van Driver

Een “fout bij openen database” kan meerdere oorzaken hebben.
Er kan sprake zijn van een netwerk verstoring of de database kan een storing hebben.

Als Driver op meerdere werkplekken open staat, sluit deze dan af en bekijk of daarna dezelfde melding in het inlog scherm verschijnt.
Als dat het geval is open dan de Windows Verkenner app en ga naar de locatie waar de database van Driver staat (via de knop “database verbindingen” in het inlogscherm kan nagekeken worden waar de database staat).

Komt er een melding naar voren waarin staat dat er geen verbinding gemaakt kan worden, neem dan contact op met de eigen IT partner om de (netwerk)verbindingen na te laten kijken.

Kan de database locatie wel geopend worden en meerdere werkplekken hebben “fout bij openen database” neem dan contact op met onze klantenservice.

Na installatie of update van een Dymo Label printer werkt Driver niet meer

Driver maakt gebruik van de Microsoft Office functionaliteit “Access Database Engine” om de communicatie tussen de software en database af te handelen.
Het is al bekend dat door een update van Microsoft Office deze functionaliteit corrupt raakt en opnieuw geïnstalleerd moet worden.

Dymo Label Printers lijken van dezelfde functionaliteit gebruik te maken omdat zowel bij een installatie als bij een update Dymo de Access Database Engine installeert. Hierbij is er geen controle ingebouwd of deze software al op de pc staat. De software wordt dan opnieuw geïnstalleerd met als gevolg dat deze software dan twee keer onder Microsoft actief staat maar zowel de oude als nieuwe installatie onvolledig.
Dit kan opgelost worden door beide installaties onder Windows (via “Apps en Onderdelen”) te verwijderen en dan de Access Database Engine opnieuw te installeren.

Onder de bekende storingen staat onder “structurele oplossing ter voorkoming van fouten in Driver” een download waarin ook de AccessDatabaseEngine.exe verkregen kan worden.

Raadpleeg de eigen IT partner om te bekijken of de installatie zelf uitgevoerd mag worden of dat dit, vanwege rechten, door de IT partner gedaan moet worden.

Bekende storingen

Problemen met e-mailen via office365.com

In de afgelopen periode zijn er verschillende incidenten gemeld wat betreft problemen met het verzenden van een email vanuit Driver.
Dit geldt voor klanten die mail sturen via de smtp.office365.com mailserver.

De oorzaak is een wijziging in de beveiligingsprotocollen bij Office 365.

Onderstaande oplossingen kunnen enkel worden ingesteld door iemand die in het Microsoft 365-beheercentrum kan inloggen.
Ons advies is dan ook om dit door jullie systeembeheerder in te laten richten.

Oplossing 1
In het Microsoft 365 beheercentrum dient een connector te worden ingericht voor email Relay.
Vervolgens zal in Driver deze instelling aangepast dienen te worden op gebruikersniveau;
Diversen/Parameters/Gebruikers/Gebruikers tabblad Email-SMS

Smtp: xx-nl.mail.protection.outlook.com (waarbij de xx staat voor de bedrijfsnaam)
Poort: 25
SSL: uit
Via deze link de handleiding hoe deze connector voor email Relay ingericht dient te worden in het Microsoft 365-beheercentrum.

Oplossing 2
Er bestaat de mogelijkheid om via het legacy platform in Office 365 uitgaande mail te versturen.
Om dit mogelijk te maken moet eerst in Office 365 de mogelijkheid tot mailen via smtp-legacy.office365.com aangezet worden.

Dit doe je als volgt:

* Log in met een Office 365 account met voldoende rechten (beheerder)
* Ga naar https://admin.exchange.microsoft.com/#/settings en klik op Mail Flow

* Vervolgens klik je de volgende optie aan in het dialoog venster: Turn on use of legacy TLS clients

* Klik op SAVE

Om nu te kunnen mailen vanuit Office 365, de volgende gegevens gebruiken in Driver:

SMTP server: smtp-legacy.office365.com
Poort: 587
SSL/TLS: aan
Authenticatie
gebruikersnaam: Office 365 mailadres van de gebruiker
wachtwoord: Office 365 wachtwoord van de gebruiker

Structurele oplossing ter voorkomen van fouten in Driver

Binnen Driver kunnen diverse problemen veroorzaakt worden door het omvallen van de ACE engine.
Dit is te herkennen aan, onder andere, onderstaand gedrag;- Driver schakelt zonder aanleiding ineens uit
– Fout in de functie ValidateUser, Foutnummer: 0
– Errorcode 6 bij bijvoorbeeld opzoeken relaties
– Error bij het openen van het documenten overzicht

Oorzaak;
Dit probleem treedt op als u een Click2Run-installatie van Office gebruikt. Afhankelijk van de versie van Office kunt u met regelmaat bovenstaande errors tegenkomen wanneer u in Driver probeert te werken.

Oplossing;
Deze error is op te lossen door een ACE Repair te draaien.

Wij zijn op de hoogte dat het erg vervelend is voor klanten om dit steeds handmatig opnieuw te moeten uitvoeren.
Hierom hebben we een geautomatiseerde oplossing ontwikkelt.

* Structurele oplossing;
Deze oplossing is het beste in te richten in overleg met of met behulp van een systeembeheerder.
Is het niet volledig duidelijk of lukt het niet, neem dan contact op met onze Servicedesk.

Wij zijn op de hoogte dat het erg vervelend is voor klanten om dit steeds handmatig opnieuw te moeten uitvoeren.
Hierom hebben we een geautomatiseerde oplossing ontwikkelt.

Handleiding Reparatie Office Updates

Download hier de .zip file

Oplossingen om Driver stabieler te maken

Het betreft een tweetal registry keys in Windows. Deze registry keys kunnen in Windows worden toegevoegd door middel van de batchfiles die via een link in onderstaande tekst zijn te downloaden.

• De eerste registry key zorgt er voor dat er minder autorisatieproblemen zullen voorkomen bij bijvoorbeeld het uitvoeren van een update van Driver. Deze batchfile moet op alle machines uitgevoerd worden waarop Driver is geïnstalleerd.
    Download batchfile hier.
    Bekijk de verklarende documentatie van Microsoft
  • De tweede registry key zorgt ervoor dat de verbinding met de database stabieler blijft.
    Deze key is een workaround voor een probleem dat momenteel bestaat in Windows waardoor de verbinding met de database verstoord kan raken.
    Onderstaande batchfile hoeft alleen uitgevoerd te worden op de machine waar de database op staat.
    Download batchfile hier.
    Bekijk de verklarende documentatie van Microsoft.

Het uitvoeren van deze batchfiles doet u door middel van rechter muisknop op het betreffende bestand waar vervolgens gekozen kan worden voor “Als administrator uitvoeren”.

Beide registry keys zullen pas actief worden zodra de pc is herstart.

Ons advies is om dit uit te laten voeren door uw systeembeheerder.

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen over de applicatie Driver? Neem contact met ons op via één van onze adviseurs via 085-0653770 of per e-mail sales@vinacles.com

Contact
Vacature
Cover
Vul uw gegevens in, dan sturen we u de download van de 2Drive brochure toe.
X
2Drive
Vraag de brochure aan