Home > Diensten > Werkplaats > MiCheck

MiCheck

Het fleet- & lease management systeem met ROB-koppeling
MiCheck is een offerte- en autorisatieplatform voor reparatie-, onderhoud en banden aanvragen, waarmee je op eenvoudige wijze offertes kunt opmaken en aanpassen, gebaseerd op actuele fabrieksdata. Daarnaast biedt MiCheck één systeem waarmee je gemakkelijk en snel al je ROB-aanvragen kunt opmaken en beheren. Het fleet- en lease management systeem MiCheck is ontstaan vanuit de basisgedachte dat het eenvoudig moet zijn om voertuigen professioneel te (laten) onderhouden, zonder dat er een papierstroom en tijdrovend proces nodig is om de offerte en autorisatie af te kunnen handelen. Met MiCheck bieden we je één systeem voor al jouw prijsopgaven, (ROB) aanvragen en technische informatie.

 • Hele ROB-aanvraag proces in één systeem
 • Mogelijkheid tot koppelen met GMS systemen
 • Mogelijkheid tot inrichten van SLA’s
 • Fleet- en lease management systeem

Wat biedt MiCheck Fleet?

ROB-aanvragen gemakkelijk en snel indienen
MiCheck herkent o.b.v. het kenteken of het gaat om een prijsopgave voor een particulier of een onderhoudsofferte voor een leasemaatschappij of fleetowner. Alle benodigde SLA-informatie wordt, indien aanwezig, automatisch geladen. Door onze koppeling met het ROB-systeem zijn alle ROB-codes in MiCheck bekend en worden automatisch gekoppeld aan de offerteregels op basis van actuele fabrieksdata. Deze kun je vervolgens online indienen bij ROB-NET.

De offerte of onderhoudsofferte is overzichtelijk opgebouwd en maakt onderscheid tussen arbeid en onderdelen, inclusief OE-prijzen. Een vereiste voor jezelf maar ook voor jouw klanten die om steeds meer transparantie vragen.

De koppeling met het ROB-systeem biedt je de mogelijkheid om het gehele aanvraag proces in één systeem uit te voeren. Via MiCheck dien je de aanvraag voor de offerte in bij de fleet- of leasemaatschappij en heb je inzicht in de status van de beoordeling. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de offerte nog aan te passen en bij akkoord elektronisch te factureren. Bij grote fleetorganisaties die zonder ROB-codering werken, werkt het offerteproces precies hetzelfde.

 • Automatische ROB-codering gebaseerd op actuele fabrieksdata
 • Inzicht in beoordeling door fleet- en leasemaatschappijen
 • Kenteken herkenning
 • Elektronische facturatie

Afspraken
Op basis van de originele fabrieksdata biedt MiCheck de mogelijkheid om offertes op te stellen. Omdat veel fleet- en leasemaatschappijen werken met een SLA is het mogelijk om deze in te laden in MiCheck, waardoor je eenvoudig inzicht hebt in de mogelijkheden die passen binnen het SLA. Je kunt per leasemaatschappij zelf de condities afstemmen of, indien je lid bent van een franchiseorganisatie, de overeengekomen condities inzien.

Wanneer een SLA ingevoerd is, hanteert MiCheck automatisch de juiste prijzen op het moment van een ROB-aanvraag.

 • Mogelijkheid tot aftermarket onderdelen
 • Automatische hantering juiste prijzen op basis van SLA

Eenvoudig en snel onderhoud aanvragen controleren met MiCheck
MiCheck is het verbindend element tussen autobedrijf en leasemaatschappijen/fleetowners. Het biedt de mogelijkheid om onderhouds- en reparatiewerkzaamheden die aangevraagd worden, efficiënt en effectief te controleren en/of beoordelen. MiCheck toont welke werkzaamheden volgens de fabrikant uitgevoerd moeten worden. Zo kun je snel en zonder moeite aanvragen controleren op juistheid.

Daarnaast bied MiCheck je de beste manier om snel alle reparatie- en onderhoud aanvragen die binnenkomen te toetsen op basis van de op actuele fabrieksdata. Daarbij wordt rekening gehouden met de door jou afgestemde afspraken (SLA) met het desbetreffende autobedrijf. Dit maakt de afhandeling van reparatie- en onderhoud aanvragen nog effectiever.

 • Onderhoud aanvragen controleren
 • Fabrieksdata check voor voertuigen
 • ROB-overzicht

Naast de applicatie MiCheck wordt er op dit moment ook gewerkt aan twee nieuwe oplossingen genaamd 2Check & 2Quote voor lease en garage bedrijven binnen Vinacles!

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen over de applicatie MiCheck?

Neem contact met ons op via één van onze adviseurs via 085-0653770 of per e-mail micheck@vinacles.com

Contact
Wij staan
voor u klaar

Vul onderstaand formulier in om contact met ons op te nemen.
We doen ons best om binnen 24 uur te reageren.

Cover
Vul uw gegevens in, dan sturen we u de download van de 2Drive brochure toe.
X
2Drive
Vraag de brochure aan