Home > Diensten > Werkplaats > MiCheck
Vinacles applicatie

MiCheck

Of u nu merkdealer bent, universeel of franchise deelnemer en of u nu alleen werkt voor de particuliere berijder of ook voor de zakelijke berijder, MiCheck biedt uitkomst voor al uw onderhouds- en reparatie aanvragen. Met MiCheck bieden we u één systeem voor al uw prijsopgaven, aanvragen verwerking en technische informatie.
MiCheck is ontstaan vanuit de basisgedachte dat het eenvoudig moet zijn om voertuigen professioneel te (laten) onderhouden. Zonder dat er een papierstroom en tijdrovend proces nodig is om de offerte en de autorisatie af te kunnen handelen. MiCheck is een offerte en autorisatie platform voor reparatie- en onderhoud aanvragen. Feitelijk omvat MiCheck alle gangbare technische en financiële reparatie-, onderhouds- en bandeninformatie vanaf het moment dat een voertuig de weg op gaat en gedurende de technische levensduur.

Herkennen van kentekens

MiCheck herkent o.b.v. het kenteken of het gaat om een prijsopgave voor een particulier of een onderhoudsofferte voor een leasemaatschappij of fleetowner. Alle benodigde SLA-informatie wordt, indien aanwezig, automatisch geladen. Alle ROB-codes zijn in MiCheck bekend en worden automatisch gekoppeld aan de offerteregels. Deze kunt u printen, e-mailen of automatisch online indienen bij ROB-NET. Daarna toont MiCheck u alle informatie die benodigd is om het onderhoud professioneel uit te voeren.

Actuele fabrieksdata

MiCheck werkt op basis van de actuele fabrieksdata. De offerte of onderhoudsofferte is overzichtelijk opgebouwd en maakt onderscheid tussen arbeid en onderdelen, inclusief OE-prijzen. Een vereiste voor uzelf maar ook voor uw klanten die om steeds meer transparantie vragen.

Beheer van SLA-afspraken

Beheer eenvoudig uw SLA-afspraken. Per werksoort zijn verschillende uurtarieven instelbaar. Ook voor diverse zaken zoals motorolie, remvloeistof en koudemiddel is een vaste prijs in te stellen. U kunt de afspraken voor items als APK, halen & brengen, uitlijnen, balanceren, roetmeting, etc. welke door de leasemaatschappij zijn vastgelegd, eenvoudig inzien. U kunt per leasemaatschappij zelf de condities afstemmen of, indien u lid bent van een franchiseorganisatie, de overeengekomen condities inzien.

Herkenning van ROB-codes

Door de intelligente voorselectie van ROB-codes, hoeft u niet langer alle codes te onthouden. MiCheck toont op basis van het geselecteerde onderhoud en/of de reparatiewerkzaamheden, de meest waarschijnlijke codes. Indien u de ROB-codes juist wel uit uw hoofd kent, kunt u ook op basis van een ROB-code het systeem gebruiken. Zo kunt u zeer gemakkelijk de juiste werkzaamheden toevoegen aan uw offerte.

Offertes opstellen

Met vaste posities kunt u afspraken zoals APK en Airco Checks toevoegen aan de offerte. Vrije posities geven u de mogelijkheid niet voorgeschreven activiteiten mee te nemen. Denkt u hierbij aan een kromme trekhaak die vervangen dient te worden of een mattenset die versleten is.

De voordelen van MiCheck

Wat biedt MiCheck Fleet?

Onderhoud aanvragen controleren

Onderhoud aanvragen controleren was nog nooit zo snel en eenvoudig. MiCheck toont welke werkzaamheden volgens de fabrikant uitgevoerd moeten worden. Zo kunt u snel en zonder moeite aanvragen controleren op juistheid. MiCheck is het verbindend element tussen autobedrijf en leasemaatschappijen/fleetowners.

Check of fabrieksdata van voertuigen

MiCheck biedt u de beste manier om snel alle reparatie- en onderhoud aanvragen die binnenkomen te toetsen op basis van de op actuele fabrieksdata. Daarbij wordt rekening gehouden met de door u afgestemde afspraken (SLA) met het desbetreffende autobedrijf. Dit maakt de afhandeling van reparatie- en onderhoud aanvragen nog effectiever.

Overzicht in het ROB-overzicht

MiCheck biedt de mogelijkheid om onderhouds- en reparatiewerkzaamheden die aangevraagd worden, efficiënt en effectief te controleren en/of beoordelen. Tevens ziet u hoe een offerte is opgebouwd. Dit kan via het ROB-overzicht, waarbij u per werkzaamheid het totaal van arbeid en onderdelen ziet.

Geïntegreerde berichtenfunctie

Met MiCheck is het mogelijk om per offerte te communiceren met het autobedrijf. Een geïntegreerde berichtenfunctie houdt de communicatie netjes bij elkaar en bewaart deze bij het dossier van het voertuig. Op deze manier bouwt u een uitgebreide voertuighistorie op.

MiCheck voor leasemaatschappijen

Binnen de MiCheck fleet module hebben we extra functionaliteiten voor leasemaatschappijen! Voor meer informatie kunt u contact opnemen via 085-0653770 of e-mail micheck@vincles.com

Naast de applicatie MiCheck wordt er op dit moment ook gewerkt aan twee nieuwe applicaties binnen Vinacles! Naast de MiCheck applicatie worden op dit moment ook de applicaties 2Check en 2Quote ontwikkeld.

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen over de applicatie MiCheck? Neem contact met ons op via één van onze adviseurs via 085-0653770 of per e-mail micheck@vinacles.com

 

Contact
Eric Kurstjens
Wij staan
voor u klaar

Vul onderstaand formulier in om contact met ons op te nemen.
We doen ons best om binnen 24 uur te reageren.