Home > Diensten > Werkplaats > 2Drive
Garage management systeem

2Drive

2Drive is een full-service garagemanagement oplossing van Vinacles, zowel voor verkoop als voor aftersales.

2Drive Basis

In het basispakket zijn altijd de volgende modules standaard inbegrepen: Sales (of Aftersales), Voertuigmanagement, Relatiemanagement, Magazijn, Financiële Export mogelijkheid, APK-service en een Reminderservice. Naast dit basispakket kunnen gebruikers additionele modules / functies afnemen.

Sales

Voor het in- en verkopen van voertuigen is de module Sales een perfecte uitkomst. De module is zo opgebouwd dat de processtappen elkaar logisch opvolgen. Daarnaast koppelt deze module direct de juiste relatie bij het bijbehorende voertuig. Zo blijft de actuele voorraad continue up to date, en zijn de statussen van de voertuigen direct inzichtelijk op alle vestigingen.

Aftersales

Om in 2Drive werkorders en offertes te maken, gebruikt men de module Aftersales. Met deze module is de status van de werkorder eenvoudig vindbaar en de voortgang van het werkproces direct inzichtelijk.

Relatiemanagement

Met deze module beheren gebruikers al hun relaties, klanten en leveranciers. Denk hierbij naast de NAW-gegevens aan de factuurhistorie en een overzicht van de voertuigen die gekoppeld zijn aan de relaties.

Voertuigmanagement

Binnen de module Voertuigmanagement kan de gebruiker zowel personenauto’s als trucks registeren, ieder onder een eigen menu. Bedrijven met een gescheiden werkplaats kunnen op deze manier kiezen welke voertuigcategorie zichtbaar moet zijn.

Magazijn

Met de module Magazijn kunnen onderdelen eenvoudig worden besteld. De voorraad wordt automatisch bijgewerkt en dit verschijnt direct op de werkorder. Om het bestellen van onderdelen voor een werkorder zo eenvoudig mogelijk te maken, hebben we in 2Drive nu al meer dan 50 grossiers gekoppeld.

Financiële Export

2Drive heeft een naadloze integratie met Minox, waarbij realtime transacties worden uitgewisseld. Een koppeling met Snelstart behoort daarnaast ook tot de mogelijkheden. Een export functie is standaard aanwezig zodat alle transacties ook geïmporteerd kunnen worden met een andere financiële software.

APK

Met deze module werkt men efficiënter. 2Drive biedt haar gebruikers namelijk de mogelijkheid om via hun eigen RDW serviceprovider APK’s af te melden. De APK-rapporten worden automatisch bij de voertuigkaart opgeslagen.

Reminderservice

Om het werkproces te versnellen en te vereenvoudigen kan er vanuit 2Drive een aantal standaard reminders verstuurd worden naar relaties:

  • APK keuringsdata
  • Afspraakbevestigingen
  • Afspraakherinneringen

Planner

De weekplanner is een module om een exacte en overzichtelijke planning te genereren welke tevens in samenwerking met Plan-IT geïntegreerd is in 2Drive.Tijdens het plannen wordt er rekening gehouden met de beschikbaarheid van de monteurs en hun betreffende vakgebied.

Klok

De module Klok heeft binnen 2Drive meerdere functies; papierloos werken, werkorders geheel online, overzichtelijke dagplanner, en een aanwezigheids- en tijdsregistratie.

 

2Drive biedt de mogelijkheid om volledig digitaal te werken door de digitale werkorders en een directe interne communicatie.

 

Assetbeheer

2Drive biedt een oplossing voor afzonderlijke op- of aanbouwdelen (bijvoorbeeld een laadklep of koelmotor, oftewel assets) om deze per voertuig te managen. Zo kan men specifieke onderhoudsintervallen of servicebehoeftes van een asset opsplitsen van het voertuig, op 1 werkorder. Indien een asset wordt gewisseld naar een ander voertuig, dan wordt de assethistorie meegenomen.

 

Voordelen van 2Drive

  • Multi-filiaaloplossing
  • Meertalig
  • Volledig online
  • Eenvoudige interne communicatie
  • Gekoppeld met ruim 50 grossiers

Heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen over 2Drive? Neem contact met ons op via één van onze adviseurs via 085-0653770 of per e-mail 2drive@vinacles.com

 

Contact
Björn Kooij
Wij staan
voor u klaar

Vul onderstaand formulier in om contact met ons op te nemen.
We doen ons best om binnen 24 uur te reageren.