Home > Diensten > RDW diensten > Inbouw afmelden tachograaf

RDW tachograaf afmelden

Een tachograaf registreert de rij- en rusttijden, de snelheid en de afgelegde afstand van een voertuig. Zware vrachtwagens, bussen en lichte bedrijfsvoertuigen in het beroepsgoederenvervoer zijn verplicht om een digitale tachograaf te hebben!

Voor het afmelden van het voertuig bij de RDW zijn er een aantal belangrijke stappen die u moet doorlopen tot afmelden mogelijk is. U moet controleren of aan alle voorschriften voor het installeren, kalibreren en controleren van de tachograaf installatie is voldaan. Hiervoor is een handboek beschikbaar. Vervolgens heeft u de mogelijkheid om het voertuig af te melden. Voor het afmelden heeft u een geldige bevoegdheidspas en een pincode nodig. Als u alle door de RDW aangegeven aanwijzingen heeft uitgevoerd, mag u het voertuig vrijgeven.

Let op! De RDW kan het voertuig selecteren voor een steekproef. In dat geval mag u het voertuig pas vrijgeven na een akkoord van de RDW. Tevens bent u verplicht om alle werkzaamheden aan een tachograaf volledig te melden bij de RDW.

Deze RDW dienst maakt onderdeel uit van onze voordelige RDW bundels samen met alle meest voorkomende RDW diensten. Vinacles powered by A2SP. 

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen over de RDW dienst Inbouw afmelden tachograaf?

Neem contact met ons op via één van onze adviseurs via 085-0653770 of per e-mail rdw@vinacles.com

Contact
Car Service Plan
Wij staan
voor u klaar

Vul onderstaand formulier in om contact met ons op te nemen.
We doen ons best om binnen 24 uur te reageren.

Cover
Vul uw gegevens in, dan sturen we u de download van de 2Drive brochure toe.
X
2Drive
Vraag de brochure aan