Home > Diensten > CarTalk Data > CarTalk voertuig informatie

Voertuiginformatie Basis

RDW diensten basis

RDW biedt ons data, welke in de basis geschikt is voor de koppeling tussen kenteken en het merk-model.

Daarnaast zijn al veel basisgegevens voorhanden, zoals de kleur, ledig gewicht, zoals een registratiedatum en APK-vervaldatum, maar ook het type eigenaar en milieukenmerken.

RDW diensten uitgebreid

Hierbij maken we gebruik van een rijkere dataset, waarbij nog meer maten, gewichten en emissiedata beschikbaar is.

Commerciële voertuiginformatie

Dit betreft de commerciële voertuiginformatie, zoals een commerciële benaming van het voertuig (BMW 3 Serie 2.0 Dynamic) en de commerciële kleurbenamingen (Ocean Blue, Snow White). Maar ook een uitgebreidere set van prijzen, zoals de catalogusprijs, de BPM en netto catalogusprijs. In veel gevallen kennen we ook de opties en wat er wel of niet kon worden besteld op een bepaald voertuig. Aanvullend kunnen we bijvoorbeeld ook iets vertellen over het laadruimtevolume van een bestelbus.

Ook beschikken we over een ruime set foto’s van de personenauto’s en lichte bedrijfswagens.

Technische voertuiggegevens

Hierbij moet je denken aan informatie, welke relevant is voor onderhoud op het voertuig. Welke onderdelen kunnen worden besteld. Onderhoudsschema’s, zodat een monteur weet hoe een onderdeel te vervangen. Onderhoudsintervallen, zodat kan worden bepaald wanneer het voertuig weer toe is aan een volgende onderhoudsbeurt. Kostenindicaties van het uit te voeren onderhoud (indicaties, omdat de monteurstarieven onbekend zijn).

TCO

Met al deze informatie zijn we in staat om een Total Cost of Ownership te berekenen. Hiermee kunnen we aangeven wat de kosten van het voertuigbezit zijn over bijvoorbeeld 3 of 6 maanden.

Taxatiewaarde

Voor de 2e hands markt is het belangrijk om te weten wat de (rest)waarde van een voertuig is. Ook hiervoor hebben we oplossingen, waarbij we het betreffende voertuig vergelijken met vergelijkbare voertuigen, welke elders worden aangeboden. Op deze manier komen we tot een actuele taxatie aan de hand van relevante kenmerken.

Eigenaarshistorie

Voertuigen veranderen regelmatig van eigenaar. Van dealer naar schildersbedrijf, van schildersbedrijf weer naar een andere dealer of garage, van daar weer naar een particulier enz.

Al deze wijzigingen kunnen door ons chronologisch worden weergegeven.

KM Stand controle

Via deze dienst kunnen we aangeven of een kilometer stand logisch of onlogisch is, hetgeen relevant kan zijn bij de aanschaf van een 2e hands voertuig.

Statistische data

We kunnen statisch aangeven in welke regio de meeste BMW’s van een bepaald mode, type en bouwjaar zijn verkocht. Dat kan handig zijn voor het positioneren in de markt.

Of hoeveel APK’s zijn uitgevoerd en in welk gebied. Hoeveel voertuigen er nog van een bepaald type op de weg zijn. Er is veel mogelijk, maar kijken in deze gevallen veelal naar de behoefte van de klant.

 

Cartalk voertuig informatie
Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen over CarTalk voertuiginformatie via Vinacles?

Neem contact met ons op via één van onze adviseurs via 085-0653770 of per e-mail cartalkdata@vinacles.com

Contact
Wij staan
voor u klaar

Vul onderstaand formulier in om contact met ons op te nemen.
We doen ons best om binnen 24 uur te reageren.

Vraag onze 2Drive brochure aan
X
Vraag onze 2Drive brochure aan